Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Απρίλιος 15, 2010

Σχετικά με την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής προς τους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών, που αφορά τη βελτίωση του εθνικού δικτύου του τμήματος Αντιρρίου – Μενιδίου, Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με το βουλευτή το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδού έχει να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση του δρόμου να είναι απαράδεκτη αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις ζωές των διερχομένων. Τα τροχαία ατυχήματα, σε αναλογία με οποιαδήποτε άλλη περιοχή, βρίσκονται στην πρώτη θέση.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός θα χρειαστούν 3 έως 4 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να υπάρξουν άμεσα μέτρα συντήρησης του δρόμου αυτού. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν μέτρα συντήρησης είναι βέβαιο ότι θα παρατηρηθούν και φαινόμενα διακοπής της συγκοινωνίας ενός δρόμου που είναι τμήμα της πύλης εισόδου της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη και τανάπαλιν.
Επίσης ο βουλευτής επεσήμανε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει υποβάλλει επείγον αίτημα για την εξασφάλιση πιστώσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν έργα συντήρησης του οδοστρώματος, ενός οδοστρώματος που στα περισσότερα σημεία του θυμίζει σκαμμένη γη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οχημάτων.
Εν συνεχεία ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε τι άμεσα μέτρα και σε ποιες αποφάσεις θα προβούν, ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις αυτές που αποτελούν ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την ασφάλεια της ζωής των διερχομένων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: