Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Απρίλιος 19, 2010

Οι αντεγκλίσεις συνεχίζονται μεταξύ Μπαλτογιάννη-Οικονόμου

Συνέχεια στον δημόσιο διάλογο που άνοιξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μπαλτογιάννη και με αντικείμενο την επαγγελματική ενασχόληση του γιου του δεύτερου.
Ο κ. Οικονόμου αρχικά με μία αναφορά σε τηλεοπτική του συνέντευξη (TV1) και στη συνέχεια με γραπτή ανακοίνωση, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα αυτό, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του κ. Μπαλτογιάννη που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των μελετών και των προτάσεων για ένταξη στον Αναπτυξιακό, τύγχανε ευνοϊκής μεταχείρισης και ζητούσε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προτάσεων κατατεθειμένων και εγκεκριμένων.
Ο κ. Μπαλτογιάννης επανέρχεται με μία σκληρή απάντηση, στην οποία παραθέτει όλα τα στοιχεία και αποδίδει τις καταγγελίες σε επικοινωνιακούς λόγους. Ζητά δε από τον βουλευτή Ιωαννίνων την ηθική του αποκατάσταση τονίζοντας ότι αν αυτό δεν γίνει θα πρόκειται για κοινό συκοφάντη και λασπολόγο.

Στην απάντησή του ο κ. Μπαλτογιάννης αναφέρει:
Διαβάζοντας την απάντηση του κ. Οικονόμου, στον τοπικό τύπο στις 16-4-2010, εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι εδώ ο βουλευτής, προφανώς βρισκόμενος σε δύσκολη θέση να εξηγήσει τα ανεξήγητα, παραβιάζει μια βασική αρχή, η οποία ισχύει σε κάθε περίπτωση καταγγελίας, όπου το βάρος της απόδειξης για τα καταγγελλόμενα, το έχει αποκλειστικά και μόνον ο καταγγέλων και όχι ο καταγγελλόμενος.
Αυτή η παραβίαση τα λέει όλα κ. Βουλευτά. Δείχνει ακριβώς πόσο γυμνός είστε σε όσα μέχρι τώρα εναντίον μου είπατε.
Επειδή το παραμύθι που ξεκινήσατε, δεν μπορεί να μείνει στη μέση και επειδή στην προκειμένη περίπτωση δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ανταποκρινόμενος στην πρόκλησή σας, σας παραθέτω τα στοιχεία που ζητάτε και που όντως έχουν πραγματική και αντικειμενική αξία για την εξαγωγή συμπερασμάτων από κάθε τρίτο.
Την προηγούμενη τετραετία, από 1-1-2006 έως και 31-12-2009, διάστημα που ήμουν και συνεχίζω να είμαι Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και περίοδος που το μελετητικό γραφείο στο οποίο συμμετέχει ο γυιός μου, συνεχίζει να λειτουργεί και να δραστηριοποιείται:
α) Στο σύνολο των προτάσεων που εγκρίθηκαν, για επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου, στο μελετητικό γραφείο που συμμετέχει ο γυιός μου, αναλογεί μερίδιο μόλις 2,97%. Το υπόλοιπο 97,03% αναλογεί στα άλλα μελετητικά γραφεία της περιοχής.
β) Για την ίδια περίοδο και για τις ίδιες πάντα εγκεκριμένες προτάσεις – μελέτες ιδιωτικών επενδύσεων, στο σύνολο του εγκεκριμένου προυπολογισμού αυτών, στο ίδιο μελετητικό γραφείο, όπου συμμετέχει ο γυιός μου, αναλογεί μερίδιο μόλις 2% και το 98% στα άλλα μελετητικά γραφεία της περιοχής.
Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα, έγκυρα και αδιαμφισβήτητα, βουλευτής είστε και μάλιστα κυβερνητικός, προσβάσεις ούτως ή άλλως έχετε, δικαίωμα ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου έχετε, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα πάρετε και να τα διασταυρώσετε.
Και τώρα σας ρωτάω; Έχουν καμία σχέση τα ποσοστά αυτά με την εικόνα που εσείς διαχρονικά παρουσιάζετε, μέσα από μια επιχειρηματολογία ξύλινης γλώσσας, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε, αδιαφορώντας ότι με τις ενέργειές σας, σπιλώνετε, βλάπτετε και καταστρέφετε ανθρώπους; Έχετε αυτό το δικαίωμα;
Έχουν καμία σχέση τα στοιχεία αυτά, έστω και στο απειροελάχιστο, με όσα κατά καιρούς επαναλαμβάνετε «για γνωριμίες, παρεμβάσεις, πλάτες, οικογενειακές επιχειρήσεις και τόσα άλλα».
Η όλη υπόθεση κ. Βουλευτά, από την ίδια την φορά των πραγμάτων και από τα αδιάσειστα στοιχεία που σας παραθέτω, είναι πολύ απλή ως προς την εξήγησή της. Πρώτα στοχοποιήσατε, για λόγους καθαρά μικροπολιτικούς, η κατάρα του πολιτικού μας συστήματος, μετά κάνατε καταγγελίες με ανύπαρκτες αποδείξεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των όσων είπατε και τώρα ψάχνετε εκ των υστέρων για στοιχεία.
Τα στοιχεία όπως βλέπετε σας διαψεύδουν, σας απογυμνώνουν και σας αποκαλύπτουν, γιατί μιλάνε από μόνα τους, και βρίσκονται ακριβώς στην απέναντι πλευρά των όσων εσείς ισχυρίζεστε.
Είναι λυπηρό όμως, για ένα βουλευτή και μάλιστα νέο και ως προς την ιδιότητα και ως προς την ηλικία, να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ψέματα, «ότι ο γυιός του Γενικού Δ/ντή αξιολογείται και εγκρίνεται από τον πατέρα του,» μόνον και μόνον για επικοινωνιακούς λόγους.
Αυτό είναι πολύ βαρύ, είναι άκρως προσβλητικό, έχετε ηθικό χρέος να το πάρετε πίσω, να το ανακαλέσετε, γιατί διαφορετικά θα μείνετε ως ένας κοινός λασπολόγος και συκοφάντης.
Πηγή: www.epiruspost.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: