Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιουνίου 4, 2010

Που πήγαν τα 15,3 εκατ., οέο;


Πού πήγαν τα 15,3 εκατ. ευρώ, ρωτάει τον Δήμαρχο Ιωαννιτών η ενιαία αντιπολίτευση και καλεί την Δικαιοσύνη και κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει. Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει δια της σιωπής τη «μαύρη τρύπα» στην Αναπτυκιακή Δημοτική Επιχείρηση, ενώ επίκειται και ο έλεγχος των «ράμπο» του Υπουργείου Οικονομικών που έχει ζητήσει η περιφέρεια.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει μέχρι και σήμερα την ίδια τακτική με την παράνομη μεταφορά χρημάτων στα ταμεία της ΑΔΕΙ, όπως και το «εμπόριο ελπίδας» των ανέργων.

Η ανακοίνωση είναι σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος και αναφέρει τα εξής:

«Καμία έκπληξη δεν δημιουργούν πλέον οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής η οποία, για μια ακόμα φορά, εμπαίζει τους εργαζόμενους και εμπορεύεται ελπίδες τους, στο βωμό της προεκλογικής περιόδου. Δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ ο δήμαρχος κ. Γκόντας επικαλείται τεχνικές δυσκολίες, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τα ταμεία του δήμου έχουν στερέψει. Σημειώνουμε δε, ότι για πρώτη φορά δεν καταβλήθηκε μισθοδοσία δεκαπενθημέρου στο σύνολο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΙ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι παράνομες προσλήψεις, οι παράνομες μετατάξεις οι μετακινήσεις εργαζομένων και η παράνομη μεταφορά χρημάτων στην ΑΔΕΙ. Όλα αυτά δίνουν το στίγμα της πολιτικής Γκόντα. Μιας πολιτικής την οποία η αντιπολίτευση έχει καταδικάσει και θα συνεχίσει να την καταγγέλλει προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα νόμιμα μέσα.

Καλούμε τον κ. Γκόντα έστω και για μια φορά να πει την αλήθεια στους εργαζομένους και στους συμπολίτες μας. Να ομολογήσει επιτέλους την αδυναμία του να διοικήσει την πόλη των Ιωαννίνων. Το εμπόριο ελπίδας και οι φρούδες υποσχέσεις, δεν μπορούν πλέον να διασφαλίσουν ούτε την πρόσκαιρη ανοχή σε μια δημοτική αρχή που παραπαίει και θα κληθεί εντέλει να λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών.

Η ενιαία αντιπολίτευση καλεί τη Δικαιοσύνη και κάθε άλλη αρμόδια Αρχή να παρέμβει και να διερευνήσει την μαύρη τρύπα των 15 εκ. Ευρώ που προκύπτει από την έκθεση ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιωαννίνων για τα έτη 2004-2008. Στην έκθεση καταπέλτη για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«…Για όλα τα ανωτέρω έργα συνολικού προϋπολογισμού 15.353.898.60 ευρώ δεν τέθηκαν υπόψη μας στοιχεία, όπως δημοσιεύσεις προκηρύξεων διενέργειας διαγωνισμών, έγγραφες προσφορές προμηθευτών, εργολαβικά ιδιωτικά συμφωνητικά, πρωτόκολλα παραλαβής των έργων από αρμόδιες επιτροπές, παραστατικά ΚΒΣ, ούτε διαπιστώσαμε σχετικές καταχωρήσεις δαπανών στα βιβλία της επιχείρησης που να αφορούν τα έργα αυτά».

Επίσης, από τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου που τέθηκαν υπόψη μας δεν υπάρχουν αποφάσεις από τις οποίες να προκύπτει η υλοποίηση από την επιχείρηση των έργων αυτών».
Αλήθεια κ. Γκόντα εσείς που υπερασπίζεστε με τόση θέρμη τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, είστε σε θέση να μας πείτε που πήγαν τα 15 εκ. ευρώ;»
Πηγή:Epirusvoice

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: