Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιουνίου 11, 2010

«Σημεία και τέρατα» στην ΟΝΝΕΔ


«Σημεία και τέρατα» καταγγέλλουν για τις εκλογές στην τοπική ΟΝΝΕΔ τα ίδια τα στελέχη της. Η Γραμματεία πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και ο Παπαγεωργίου Φώτης, (πρ. Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων και σήμερα Υποψήφιος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων) έστειλαν δύο επιστολές «φωτιά» στον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Στις επιστολές (που κοινοποίησαν και στο EpirusVoice) καταγγέλλουν -εκτός των άλλων- εκλογική νοθεία για την οποία θεωρούν ευθέως υπεύθυνο το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ με τη συνεργασία «ομάδας άεργων και αιωνίων φοιτητοπατέρων της πόλης μας», ενώ ευθύνες αποδίδουν και στην κομματική ηγεσία.

Απ’ ότι φαίνεται στη νεολαία του κόμματος βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανηλεής πόλεμος ανάμεσα σε … φατρίες, ομάδες κι ομαδούλες, τα παιχνίδια εξουσίας φουντώνουν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εκρηκτική.

Ας αφήσουμε να «μιλήσουν» οι δύο επιστολές που έχει στη διάθεση του το EpirusVoice, αρχής γεννωμένης από την επιστολή του Γραφείου Πόλης της ΔΑΠ:

Πρός: Πρόεδρο Ν.Δ. κ. Σαμαρά Αντώνη
Κοιν.: Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη Λευτέρη
Γενικός Διευθυντής Ν.Δ. κ. Δασκαλάκη
Διευθυντή Γραφείου Τύπου Ν.Δ. κ. Μουρούτη
Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. κ. Τασσούλα
κ. Αρβανιτόπουλο

Θέμα: Καταγγελία για αποκλεισμούς μελών και νοθεία στη
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων

Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη νοθεία και τους αποκλεισμούς μελών που προσπαθούν να επιβάλουν στην οργάνωσή μας ο Γραμματέας της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Γιώργος Παπαδομιχελάκης και ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Παπαμιμίκος Αντρέας συνεπικουρούμενοι από ομάδα άεργων και αιωνίων φοιτητοπατέρων της πόλης μας.

Θα αναφέρουμε μόνο τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση σας έτσι ώστε να μπορέσετε μόνο σας να σχηματίσετε άποψη για την σήψη και την παρακμή στην οποία οδηγούν οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Στις 4 Ιουνίου 2010 ημέρα Τετάρτη, αποστάλθηκε με email στον απερχόμενο Υπεύθυνος Πόλης της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων Βασιλάκο Νικόλαο η εγκύκλιος του Γραμματέα της ΔΑΠ ΑΕΙ που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Αυτό καθιστά κατάφορη παράβαση του Άρθρου 23, Παράγραφος 5 του καταστατικού της παρατάξης όπου ρητά αναφέρεται: «Οι συντελεστές καθορίζονται μαζί με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες των εκλογών με απόφαση που παίρνει ετήσια η Κ.Γ. ταυτόχρονα με την προκήρυξη». Είναι σαφές ότι αρμόδια για την σύνταξη της εγκυκλίου είναι η Κ.Γ. και όχι ο Γραμματέας.

Παρ’ όλα συμμορφωθήκαμε με την παραπάνω εγκύκλιο που προέβλεπε διεξαγωγή εκλογών από Πέμπτη 3/6/2010 εώς Κυριακή 6/6/2010 (άρθρο 1, παρ β.) και με το καταστατικό [2] αρθρο 23 παρ. 4 που ορίζει ως καταλυτική ημερομηνία εκλογών την 5η Ιουνίου κάθέ έτους. Έτσι με απόφαση της Γραμματείας Πόλης προκηρύχθηκαν εκλογές για την Παρασκευή 4/6/2010 η οποία τοιχοκολήθηκε στα γραφεία της παράταξης και έγινε ενημέρωση των μελών όλων των σχολών. Για να μην υπάρχουν περιπτώσεις αποκλεισμών ή υπονοιών για οτιδήποτε οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίστηκαν με όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στις φοιτητικες εκλογές της 19ης Μαΐου, σύμφωνα πάντα και με την εγκύκλιο (άρθρο 9, παρ. α). Συνοπτικά να αναφέρουμε σε 10 σχολές ψήφισαν πάνω από 500 μέλη σε σύνολο περίπου 700 μελών, ενώ τρεις σχολές παρ’ότι είχαν ενημερωθεί, δεν προσήλθαν καθόλου. Τα συνολικά μέλη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ανέρχονται σε 899 (ψηφοδέλτια 2010).

Όλους τους εκλογικούς καταλόγους και τα πρακτικά των εκλογών τα έχουμε αποστείλει από 5/6/2010 τόσο στον Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ όσο και στο γραφείο σας στη Ρηγίλλης. Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν με δελτίο τύπου και δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και blogs αντίστοιχου ενδιαφέροντος .

Παρόλα αυτά την Πέμπτη 9 Ιουνίου εμφανίζονται στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χατζηγεωργίου αυτοαποκαλούμενοι μέλη εφορευτικής επιτροπής με σκοπό τη διεξαγωγή εκλογών στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι Ιωαννίνων , ενώ όλες οι εκλογικές εσωπαραταξιακές διαδικασίες είχαν ήδη ολοκληρωθεί 5 μέρες πριν. Επικαλούνται μάλιστα ως επιχείρημα δύο παρεναίσεις που απεστάλησαν γραπτά στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε , μία από τον γραμματέα της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ A.E.I. Γιώργο Παπαδομιχελάκη (υπογεγραμμένη από τον ίδιο) και μία από τον πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο ( ανυπόγραφη ), οι οποίες παροτρύνουν και παρακαλούν τη Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων να τους επιτρέψει την πραγματοποίηση εσωκομματικών εκλογών της Δ.ΑΠ.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι. Ιωαννίνων.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας αποκλεισμού των ΥΓΙΩΝ ΔΑΠΙΤΩΝ αποτελει ανυπόγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 11:00 σήμερα το πρωί στις κολώνες κάτω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για την διεξαγωγή εκλογών χωρίς καν να αναφέρουν το που θα γίνουν αυτές και ορίζουν ως ώρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων την 9η πρωινή. Δύο ώρες πριν την ανάρτηση της ανακοίνωσης δηλαδή.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε λοιπόν πως ακόμα και οι άνθρωποι της κεντρικής διοίκησης της φοιτητικής μας παράταξης δε σέβονται ούτε το καταστατικό της, ούτε και τις εγκυκλίους τις οποίες οι ίδιοι αποστέλλουν , αλλά επιδιώκουν μόνο να προωθήσουν στην ηγεσία της παράταξης στην πόλη μας, κάποιες υποκινούμενες φράξιες που προφανώς αντί να αγωνίζονται στα αμφιθέατρα των σχολών τους, όπως κάνουμε όλοι , προτιμούν να ενεργούν παρασκηνιακά. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι οι συναγωνιστές μας στις τρεις σχολές που δεν προσήλθαν στις νόμιμες εκλογές της ΔΑΠ υπέστησαν οδυνηρές ήττες στις φοιτητικές εκλογές απόρροια των αγκυλώσεων που τους έχουν δημιουργήσει γνωστοί-άγνωστοι φοιτητοπατέρες, νταβατζήδες της νύχτας, που παραμένουν στα Ιωάννινα με μόνο στόχο την διάλυση της παράταξης.

Αν λοιπόν η κεντρική διοίκηση έχει ως σκοπό την επανάληψη της συγκεκριμένης νόμιμης εκλογικής διαδικασίας , για να την αντικαταστήσει με μία παράνομη με μόνο μέλημα την ανέλιξη στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ τέτοιων στοιχείων , δε μπορεί παρά μόνο να πάψει να μας εμπνέει οποιοδήποτε σεβασμό.

Κυρίως όμως δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να καρπωθεί αγώνες και προσπάθειες χρόνων , χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό θεμιτό και κυρίως αθέμιτο μέσο. Γνωρίζουμε όντας όλοι μας πιστοί αγωνιστές της παράταξης , να διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε και ότι μας αξίζει . Με βάση αυτές τις αρχές επιτυγχάνουμε να διατηρούμε τόσα χρόνια τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ πρώτη δύναμη σε όλο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων . Είναι αδύνατο λοιπόν να συμβιβαστούμε με τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές , που σηματοδοτούν πολιτικό πραξικόπημα με όλη τη σημασία της έκφρασης. Επιφυλασσόμαστε για την κατάληξη των γεγονότων, τονίζοντας πως η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ Α.Ε.Ι Ιωαννίνων θα πρέπει να παραμείνει ότι με πολύ κόπο καταφέραμε να δημιουργήσουμε, η υγιής δηλαδή παράταξη των μεγάλων ιδανικών και των μεγάλων αγώνων.

ΥΓ. Και λίγα μαθηματικά. στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. έλαβε πάνω από 1700 ψήφους. Το μεγαλύτερο ποσοστό όπως είναι λογικό αφορά Γιαννιώτες που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο. Μαζί με τις οικογένειες τους αυτοί οι αγωνιστές ξεπερνούν τις 6000 άτομα χωρίς να υπολογίζεται ο αντίκτυπος που έχουν στον κοινωνικό τους περίγυρο. Κάποιοι άεργοι φοιτητοπατέρες εδώ στα Γιάννενα ίσως τους θέλουν αναλώσιμους.

Με τιμή,
για την Γραμματεία Πόλης
Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων

Στέργος Βέργιος
Υπεύθυνος Πόλης

Βασιλάκος Νικόλαος
Αν. Υπεύθυνος Πόλης

Ιωαννίδης Άγης

Κοντογεωργάκη Παναγιώτης

Μαλέσκος Δημήτρης

Μαρκής Χρήστος

Πότσης Κωνσταντίνος

Ταμπάκης Παύλος

Τσοκανάρας Δημήτρης

Η δεύτερη επιστολή

Παπαγεωργίου Φώτης
Πρ. Υπεύθυνος Πόλης
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων

Προς: Πρόεδρο Ν.Δ. κ. Σαμαρά Αντώνη
Κοιν.: Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ. κ. Ζαγορίτη Λευτέρη

Θέμα: Εσωκομματικές Εκλογές ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να απευθυνθώ σε σας, τον Πρόεδρο του κόμματος που πιστά υπηρέτησα και υπηρετώ, για να σας καταστήσω κοινωνό όλων όσων συμβαίνουν στην νεολαία του κόμματος μας και δυστυχώς μόνο ευχάριστα δεν είναι.
Την τελευταία δεκαετία υπηρέτησα το κόμμα μας και την νεολαία από διάφορα μετερίζια. Έχω διατελέσει Υπεύθυνος Σχολής Μαθηματικού Ιωαννίνων και Υπεύθυνος Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων• σε κάθε θέση ευθύνης όμως ένοιωθα και θα συνεχίσω να νοιώθω ένας απλός στρατιώτης. Ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου (και όχι μόνο) διοχετεύτηκε για την υπεράσπιση και διάδοση των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών της παράταξης μας. Είναι κάτι για το οποίο νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση επειδή είχα την τιμή να σταθώ δίπλα σε αγνούς αγωνιστές με υψηλή ακεραιότητα χαρακτήρα.
Με γνώμονα την νέα πορεία προς το μέλλον που χαράζει η παράταξή μας αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την Προεδρία της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Εδώ αρχίζει ένας γολγοθάς, ο οποίος ζημιώνει όχι προσωπικά εμένα αλλά το κύρος και την καλή μαρτυρία της Ν.Δ. που με κόπο προσπαθείτε πρώτος απ’ όλους εσείς να οικοδομήσετε.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικά. Όπως γνωρίζετε οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ έχουν οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου. Στις εκλογές αυτές, ορθώς, έχει αποφασιστεί να συμμετέχουν όλοι οι νέοι που ψήφισαν στις εκλογές για ανάδειξη Προέδρου Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ καθώς και όσοι εγγράφησαν στο διάστημα 2-6 Ιουνίου.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ενώ έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 2 μήνες από τις τελευταίες εκλογές (ΟΝΝΕΔ) οι κατάλογοι των Νομαρχιακών Μητρώων Μελών ΟΝΝΕΔ (ΝΟ.ΜΗ.Μ.Ο.) δεν έχουν αποσταλεί στις τοπικές οργανώσεις και όπως είναι κατανοητό δεν πρόκειται να εμφανιστούν παρά μόνο στο παρά πέντε των εκλογών. Αντιλαμβάνομαι ότι το να καταχωρηθούν οι επιπλέον αιτήσεις (2-6/6/10) χρειάζεται κάποιο χρονικό περιθώριο – αν και οι τρεις μέρες που ήδη έχουν περάσει δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Όσον, όμως, αφορά τον προϋπάρχοντα κατάλογο, η κωλυσιεργία, που κοντεύει πλέον τους δύο μήνες, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας που από ανοιχτή θα γίνει α-νύχτα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, ειλικρινά:

1. Πως είναι δυνατόν, σχεδόν δυο μήνες μετά, να μην έχουν αποσταλεί οι κατάλογοι, που λόγω της διαδικασίας (on-line) καταχωρίζονται άμεσα σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, δεν χρειάζεται καν να δακτυλογραφηθούν και η επεξεργασία τους είναι θέμα δευτερολέπτων;
2. Πως μπορεί ένας υποψήφιος να ενημερώσει τα μέλη του ΝΟ.ΜΗ.Μ.Ο. για την υποψηφιότητα του και να ζητήσει την στήριξη τους όταν δεν γνωρίζει καν ποιοι είναι;
3. Πως είναι δυνατόν, παρότι το αναφέρει ρητά η εγκύκλιος που εστάλη, να μην έχουν ανακηρυχθεί οι υποψήφιοι μέχρι τις 15:00 σήμερα, ούτε να έχει σταλεί ο πίνακας στον πρόεδρο της Ν.Ε.Φ.Ε. μέχρι τις 22:00;
(εγκύκλιος κεφ. 2 παρ. 2 εδαφ.α ,

Αγαπητέ Πρόεδρε, δυστυχώς τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει ήδη αρχίσει να λιώνει και να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο ορισμένων. Αυτό το πρόσωπο της αηθούς υποκρισίας και του απροκάλυπτου χλευασμού αντικρίζουν καθημερινά εκατοντάδες υγιείς νέοι των Ιωαννίνων που επιμένουν προσβλέπουν στο κόμμα μας και στο πρόσωπό σας την Ελπίδα για την Αναγέννηση της Πατρίδας μας.

Με τιμή,

Παπαγεωργίου Φώτης,
Πρ. Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων
Υποψήφιος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων
Πηγή:www.epirusvoice.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: