Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιουλίου 20, 2010

«Ανοιχτή πληγή» πλέον τα σκουπίδια στα Γιάννινα!


«Αποκλείουμε τη χωματερή Δουρούτης και δεν την ξανανοίγουμε, γιατί η κοροϊδία δεν πάει άλλο», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Μπιζανίου Αχιλλέας Σίντος.
Στις 10 το πρωί η χωματερή Δουρούτης αποκλείστηκε από ένα φορτηγό του Δήμου Μπιζανίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και ελάχιστων κατοίκων.
Ο κ. Σίντος ανέφερε ότι αν ο Εισαγγελέας τον καλέσει στο γραφείο του, αυτός θα τον προσκαλέσει στον χώρο της χωματερής, ενώ απέδωσε ευθύνες στην Πολιτεία, που δεν προχωρά το έργο του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.
Θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, ίσως μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά, όσον αφορά στα σκουπίδια, που θα πλημμυρίσουν την πόλη των Ιωαννίνων και θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Ο κ. Σίντος επεσήμανε ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου Μπιζανίου να πράξουν διαφορετικά, αφού η χωματερή αποτελεί ανοιχτή πληγή εδώ και πολλά χρόνια.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και Δημοτικού Συμβούλου Μπιζανίου Δημήτρη Νάστου, ο οποίος τόνισε ότι ο αποκλεισμός της χωματερής είναι μια αναγκαιότητα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ο Δήμος Ιωαννιτών καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Γίνονται συνεχώς από χθες, (πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες ημέρες), συσκέψεις, για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος.
Πρόθεση του Δημάρχου Νίκου Γκόντα είναι να μην προκύψουν προβλήματα δημόσιας υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες.
Ο Δήμος, όπως τονίζεται, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για την χωματερή της Δουρούτης, αφού προχώρησε κανονικά τις διαδικασίες αποκατάστασής της, ούτε για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, αφού οι αρμοδιότητες ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Όμως αυτός…πλήττεται κατά κύριο λόγο, από τον αποκλεισμό της χωματερής, εν μέσω θέρους.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Να σημειωθεί ότι από τις 16 Ιουλίου τρέχουν τα πρόστιμα της Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές, τα οποία θα επιβαρύνουν τελικά τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ.
Και είναι φυσικό πρόστιμα να υπάρξουν και για την χωματερή Δουρούτης, που αν και έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί η αποκατάστασή της, δεν υλοποιείται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Ο ΧΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Ελληνικού και των Μουζακαίων επιμένουν στη σκληρή γραμμή τους, δηλαδή στο να κρατούν κλειστό το δρόμο προς τον ΧΥΤΑ και να μην αφήνουν τον εργολάβο να εργαστεί.
πηγή:www.proinoslogos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: