Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Αύγουστος 8, 2010

«Τα τινάζει» η εγνατία;

«Πνιγμένη» στα χρέη εμφανίζεται να είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, η εταιρία η οποία είναι υπεύθυνη για το έργο της Εγνατίας Οδού. Η εταιρία, όπως λέει το σχετικό ρεπορτάζ, είναι αναξιόπιστη με την Εμπορική Τράπεζα να έχει αποστείλει εξώδικο προς τη διοίκησή της.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», στο έγγραφο που απεστάλη, αναφέρεται πως η κρατική εταιρεία «κώφευε συστηματικά» την τελευταία διετία ενώ τίθεται προθεσμία δέκα ημερών μέχρι να καλυφθούν οι καθυστερημένες υποχρεώσεις.

Μετά, εάν δεν καταβληθούν δηλαδή τα απαραίτητα ποσά, η Εμπορική έχει το δικαίωμα να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για την καταγγελία της σύμβασης αλλά και για την αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης τηγς οφειλής.

Όπερ και σημαίνει ότι εάν η τράπεζα «τραβήξει το σχοινί» μπορεί να ζητήσει μέχρι και την κατάσχεση τμημάτων του αυτοκινητόδρομου.

Χρωστάει και αλλού

Δεν είναι όμως μόνο η Εμπορική στην οποία χρωστά η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Στον κατάλογο έχουν προστεθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Πειραιώς και η Αγροτική. Τα δάνεια με αυτά τα τραπεζικά ιδρύματα είχαν συναφθεί την περίοδο 2007 -2008 για την χρηματοδότηση των έργων. Ούτε εκεί όμως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, υπήρξε συνεπής.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Εγνατίας αγγιζουν το 1,1 δις ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση μάλλον θα παραπεμφθεί από την Κομισιόν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο καθότι καθυστέρησε να εγκαταστήσει σύστημα διοδίων.

Να επισημάνουμε πως η ΕΕ κάλυπτε μέσω προγράμματος χρηματοδότησης το 60% του κόστους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: