Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Αύγουστος 12, 2010

¨Αδειασμα του βιαστικού Βούζα,Ρογκότης ο εκλεκτός για το Δήμο Ζίτσας

Την μεγάλη ανατροπή έκανε η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων η οποία συνεδρίασε παρόντων των βουλευτών του κόμματος και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Και την μεγάλη ανατροπή την έκανε στο Δήμο Ζίτσας, όπου ομόφωνα κατέληξε και προτείνει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Δημήτρης Ρογκότης.

Η συνεδρίαση διήρκησε τέσσερις ώρες περίπου και επί τάπητος τέθηκαν όλα τα δεδομένα για το σύνολο των Δήμων του Νομού. Η περίπτωση βέβαια του Δήμου Ζίτσας ήταν ξεχωριστή και είχε αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Χρυσόστομου Βούζα. Ο κ. Βούζας προ λίγων ημερών και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία, έσπευσε να ανακοινώσει ότι είναι υποψήφιος θέλοντας έτσι να προκαταλάβει αποφάσεις. Όμως ήταν η δήλωση αυτή και εκείνη που ακολούθησε περί παραγόντων, μηχανισμών και άλλων, που τον έθεσαν εκτός παιχνιδιού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην συνεδρίαση του οργάνου του ΠΑΣΟΚ, επισημάνθηκε από πολλά μέλη ότι ο κ. Βούζας βιάστηκε και ουσιαστικά επέλεξε να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής και έξω από τις διαδικασίες.

Παράλληλα έγινε σαφές ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι να ηγηθούν ψηφοδελτίου αποδέχονται την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ρογκότη και μπορούν να μετέχουν με τον ίδιο επικεφαλής.

Έτσι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και θα είναι και η μοναδική που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών και επίσημα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι υποψήφιοι για τους υπόλοιπους δήμους θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Στην συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση για όλους και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρόταση που θα αποσταλεί στην Αθήνα θα περιλαμβάνει ένα όνομα υποψηφίου για κάθε δήμο.

Για το Δήμο Πωγωνίου θα υπάρξει άμεσα συνάντηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου με τους δημάρχους Κώστα Καψάλη και Γιάννη Ντόντη. Στόχος είναι να τους κατατεθεί πρόταση για ρόλο στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο ώστε ένας εκ των δύο να μετακινηθεί στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ανάλογη συνάντηση θα υπάρξει και για το Δήμο Δωδώνης μεταξύ των Γιάννη Μπούκα και Κώστα Κατσανάκη με τις πληροφορίες να θέλουν τον δεύτερο να υπερτερεί στην πολιτική αξιολόγηση.

Το ίδιο θα γίνει και για τον Δήμο Κόνιτσας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιώτης Γαργάλας φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Ξεχωριστή θεωρείται η περίπτωση του Μετσόβου καθώς το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το θέμα έχει κλείσει με την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Σεντελέ.
from www.epiruspost.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: