Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Νοέμβριος 26, 2010

Κλείνει η Citibank στα Γιάννενα

Α

Πρόγραμμα εθελουσία εξόδου για τους εργαζόμενους

Ρολά για 31 καταστήματα από τα 72 ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα της Βλαχλείδη στα Γιάννενα κατεβάζει η Citibank. Εργαζόμενοι του καταστήματος των Ιωαννίνων ερωτώμενοι από τον «Η.Α.» δεν θέλησαν να προβούν σε καμία δήλωση, λέγοντας ότι «δεν έχουμε τέτοια εξουσιοδότηση».
Το κλείσιμο των καταστημάτων εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της τράπεζας για αναδιάρθρωση της παρουσίας στην Ελλάδα, λόγω και τρέχουσας οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει βασικούς τομείς εργασιών της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, ειδικά στον τομέα λιανικής τραπεζικής. Στόχος είναι να επικεντρωθεί η Τράπεζα σε εργασίες που διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, και ειδικότερα στις εργασίες διαχείρισης περιουσίας και στον τομέα των πιστωτικών καρτών, όπου κατέχει ηγετικά μερίδια αγοράς. Αναφορικά με τους εργαζόμενους, όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Citibank στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Να σημειωθεί ότι και πέρυσι η Citibank είχε προχωρήσει σε κλείσιμο 13 καταστημάτων, σε μια προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών της εξόδων.
Στα μέσα της δεκαετίας, η Citibank είχε ανακοινώσει μεγάλη επέκταση του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα με στόχο να ξεπεράσουν τα 100 καταστήματα, στρατηγική που άλλαξε λόγω αποφάσεων σε κεντρικό επίπεδο Ομίλου, που συνδέονται και με τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, οι ρυθμοί ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών σε βασικούς τομείς λιανικής τραπεζικής, όπως στην καταναλωτική και στην στεγαστική πίστη, θα είναι μηδενικοί ή και αρνητικοί για το σύνολο του 2011. Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη οι εποχή όπου οι δύο βασικές αυτές κατηγορίες τραπεζικών εργασιών που έτρεξαν με ρυθμούς 25% και 30% στα μέσα της δεκαετίας, δεν πρόκειται να ξαναέρθει και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν την στρατηγική τους  Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964, αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναυτιλιακού και του Τομέα των Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η επέκταση στη Λιανική Τραπεζική με σταδιακό άνοιγμα πολλών καταστημάτων σε όλη της Ελλάδα.

www.agon.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: