Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιανουαρίου 27, 2011

Παραταχθείτε για επιθεώρηση:Έφτασε η τρόϊκα στην Αθήνα

Στην περίπτωση που τα κυβερνητικά μέτρα κριθούν ανεπαρκή, τα  στελέχη της τρόικας θα ζητήσουν την λήψη νέων

Στο επίκεντρο των ελέγχων των εμπειρογνώμων της τρόικας βρίσκεται από σήμερα, η εφαρμογή του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης (15 δισ. ευρώ) του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα εστιάσουν στα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2010, στις υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στην λειτουργία του ανταγωνισμού.

Λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009, η τρόικα έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνολική προσαρμογή για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετασθούν οι προβλέψεις του προϋπολογισμού 2011 και η ενδεχόμενη ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων.

Στην περίπτωση που τα μέτρα κριθούν ανεπαρκή θα ζητήσουν την λήψη νέων, ώστε το τέλος του 2011 το έλλειμμα να είναι μικρότερο των 17 δισ. ευρώ. Οι ίδιοι εκτιμούν πως μόνο με την επίτευξη «απόλυτων στόχων» μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα προσαρμογής και να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές.

Κατά τους έλεγχους, θα διασφαλισθεί πως ο προϋπολογισμός θα διαμορφώσει εφέτος ένα πρωτογενές έλλειμμα σε ταμειακή βάση της τάξης του 1,75% του ΑΕΠ. Ακόμη, θα εξετασθούν όλα τα εισπρακτικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί πως τα έσοδα θα ανέλθουν στο 26% του ΑΕΠ.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, στις δαπάνες υγείας και στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Από τις αλλαγές στον τομέα της Υγείας αναμένεται εφέτος εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, ενώ στις δημόσιες επιχειρήσεις αναμένεται εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ποσό θα εξοικονομηθεί στο σύνολο του έτους από την κατάργηση των «μη παραγωγικών και μη στοχευμένων» δαπανών.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας θα εξετάσουν τις αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των υπηρεσιών, τα κυβερνητικά σχέδια για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τις κυβερνητικές προτάσεις για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης, τα σχέδια για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά και τον προγραμματισμό για την μείωση των αμυντικών δαπανών.

http://www.tanea.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: