Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Απρίλιος 14, 2011

Πρόστιμα σε έξι επιχειρήσεις της Ηπείρου από τον ΕΦΕΤ

Πρόστιμα σε 69 επιχειρήσεις πανελλαδικά (εκ των οποίων δύο στα Γιάννενα, μία στην Ηγουμενίτσα και τρεις στην Πάργα) «μοίρασε» ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά από ελέγχους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα, η οποία μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 309.000. Συνολικά το ποσό που επιβλήθηκε στις έξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της Ηπείρου φθάνεις τα 22.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα:
Πρόστιμο 4.000 ευρώ στην αποθήκη τροφίμων χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στη Νεοκαισάρεια στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού, έλλειψη φακέλων για τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης του χώρου και έλλειψη βεβαιώσεων εκπαίδευσης του προσωπικού.
Πρόστιμο 2.000 ευρώ στο ψητοπωλείο με την επωνυμία ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΤΣΙΤΟΣ «ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ» που εδρεύει στην πλατεία Νεομάρτυρος Γεωργίου 16 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.
Πρόστιμο 2.000 ευρώ στο εστιατόριο GOODY ‘S με την επωνυμία Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στην Αγίων Αποστόλων 147 στην Ηγουμενίτσα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: μη τήρηση των όρων αδειοδότησης, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή της επιχείρησης
Πρόστιμο 4.000 ευρώ στο εστιατόριο – ψητοπωλείο – ψαροταβέρνα – καφέ μπαρ ΛΥΧΝΟΣ με την επωνυμία ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που εδρεύει στον Λύχνο στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης, έλλειψη αποθήκης αντίστοιχης με την έκταση του καταστήματος,  ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.
Πρόστιμο 4.000 ευρώ στην καφετέρια – πιτσαρία – ψητοπωλείο – ψαροταβέρνα με διακριτικό τίτλο BALTHAZAR του ΣΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που εδρεύει στην Ρήγα Φεραίου 5 στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού, έλλειψη διαμορφωμένου χώρου για αποθήκη, το κατάστημα ήταν ανοικτό με αποτέλεσμα την είσοδο κονιορτού και εντόμων εντός του παρασκευαστηρίου, ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
Πρόστιμο 6.000 ευρώ στο εστιατόριο VILLA ROSSA με την επωνυμία ΝΤΟΚΟΣ ΑΦΟΙ ΤΟΥΣΗ Ο.Ε. που εδρεύει στον Άγιο Αθανάσιο στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (220 κιλά ελαιολάδου χύδην, σε περιέκτη οξειδωμένο και ακάθαρτο, χωρίς ερμητικό κλείσιμο, το οποίο κατασχέθηκε), μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: