Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Μαΐου 11, 2011

Πως τολμούν να φέρνουν νέο Μνημόνιο, όταν το πρώτο απέτυχε;

Όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν τους επόμενους μήνες στην ελληνική οικονομία και πιο ειδικά στον ελληνικό λαό, ένα τίτλο μπορούν να έχουν “Η επέλαση των βαρβάρων”.

Το πρώτο επεισόδιο το ζήσαμε πέρυσι, ένα χρόνο πριν υπογράφοντας την εφαρμογή του Μνημονίου 1. Τα… μεσαία επεισόδια τα ζήσαμε με τις συνεχείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου που η κυβέρνηση δεν περνούσε καν από τη Βουλή αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε απόλυτη εξουσία. Τώρα βέβαια, ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να ζητήσει επικύρωση με 180 βουλευτές, αλλά αυτό είναι άλλο.

Το τελευταίο επεισόδιο θα παιχτεί οσονούπω με το Μνημόνιο 2. Οι βάρβαροι θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν είδει εκβιασμού (μέτρα ή χρεοκοπία) θα είναι τόσο σκληρά που δεν έχουν προηγούμενο.

Όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Πως τολμούν να φέρνουν ένα νέο Μνημόνιο και να ζητούν συναίνεση όταν το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε και οδήγησε τη χώρα στο τέλμα;

Αν υποθέσουμε ότι πέρυσι έσωσαν τη χώρα, πώς γίνεται η χώρα να είναι σήμερα σε ακόμη πιο άθλια κατάσταση; Διότι αν δεν ήταν τόσο χάλια γιατί να γίνονται όλα αυτά και να περιμένουμε με αγωνία τη νέα δημοσιονομική προσαρμογή της κυβέρνησης;

Επίσης, κρίσιμο είναι να μας απαντήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το εξής:

Από πέρυσι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, οικονομολόγοι και μη, έλεγαν ότι το Μνημόνιο θα αποτύχει. Η συνταγή “βρομούσε” αλλά μόνον η κυβέρνηση τη στήριζε. Στην πορεία μάλιστα, ακόμη και το ΔΝΤ στις εκθέσεις του, έλεγε ότι το Μνημόνιο δε βγαίνει. Λάθος επιλογές οι οριζόντιες μειώσεις μισθών, οι αυξήσεις των φόρων, ο στραγγαλισμός των επιχειρήσεων και της αγοράς. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός φυσικά και πολλοί υπουργοί, επί ένα χρόνο προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ότι γίνεται θα μας βγάλει από την κρίση.

Πώς λοιπόν θα εμπιστευτούμε ξανά μια κυβέρνηση που είναι παθολογικά ψεύτρα; Πώς θα μας πείσουν ξανά ότι με τα νέα μέτρα θα βγούμε από την κρίση;

Οι άνθρωποι κάθε μέρα λένε και νέα ψέματα. Πριν μερικές ημέρες μας έλεγαν ότι θα βγούμε αρχές του 2012 στις αγορές και την Παρασκευή ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο απολογήθηκε με κατεβασμένα αυτιά ότι ο δανεισμός από τις αγορές είναι αδύνατος.

Συμπερασματικά, η επέλαση των βαρβάρων που ετοιμάζεται δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Αν το πρώτο μνημόνιο το ανεχτήκαμε, το δεύτερο δε γίνεται να το υποστούμε. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμες από εδώ και στο εξής οι κινήσεις των πολιτών. (antinews.gr)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: