Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιουνίου 26, 2011

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα με μια ματιά

Τα μέτρα που περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, η ταχύτερη αποδέσμευση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο σχεδιασμός για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η υπόθεση των «στημένων αγώνων» κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σαββατιάτικου Τύπου:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εξοντώνουν μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους!».
Η εφημερίδα γράφει ότι «ανελέητη είναι η επιδρομή της κυβέρνησης στα εισοδήματα των Ελλήνων. Ο νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και που εξειδικεύει τα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου» διαλύει μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Δεν πρόκειται να επιστρέψουν οι φορολογούμενοι τα μπόνους από τις αποδείξεις».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «πίσω ολοταχώς στο θέμα της επιστροφής του φόρου που «κέρδισαν» οι φορολογούμενοι μέσω αποδείξεων, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η σχετική διάταξη του εφαρμοστικού νόμου».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ηγέτης με ψυχή».
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετώπιση τις δάνειες δυνάμεις της Frau Μέρκελ κοιτώντας τες στα μάτια. Στάθηκε εθνικά όρθιος, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχτηκε».
ΕΘΝΟΣ: «Μέτρα-φωτιά για φοροαπαλλαγές, αποδείξεις, ΙΧ».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέες δυσάρεστες εκπλήξεις με φορο-μέτρα «φωτιά» έκρυβε ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Οι… 13 εντολές της υποτέλειας στο σιωνισμό».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με ποιές μεθόδους οι μαριονέτες πολιτικοί υπονομεύουν τα Εθνικά μας συμφέροντα, με αντάλλαγμα την Εξουσία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Και νέα χαράτσια μέσα σε ένα 24ωρο για το Μνημόνιο-2».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μείωση συντάξεων ακόμη και του ΝΑΤ και αυξήσεις εισφορών σε εμπόρους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, δημοσιογράφους, μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Νόμος άρπα-κόλλα με τις αποδείξεις».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με μία κίνηση χωρίς πολιτικό προηγούμενο, η κυβέρνηση με τον Εφαρμοστικό νόμο, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, παίρνει πίσω από τους φορολογούμενους τα χρήματα που τους επιστρέφονταν από τις αποδείξεις! Το βράδυ όμως, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο υπουργός Οικονομικών από βήματος τηλεοράσεως (!) δήλωσε διατεθειμένος να αλλάξει την πρόβλεψη χωρίς να διευκρινίσει άλλες λεπτομέρειες».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Χοντρή απάτη Βενιζέλου με τις αποδείξεις».
Η εφημερίδα γράφει ότι «δήλωσε άγνοια για το χαράτσι που υπέγραψε και έριξε τις ευθύνες στις υπηρεσίες. Υποσχέθηκε ότι αν υπήρξαν νομοτεχνικές παλινωδίες (!) θα διορθωθούν».
ΕΣΤΙΑ: «Συνταγή καταστροφής».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο νέος υπουργός Οικονομικών μετά τις διαπραγματεύσεις που είχε με την τρόικα απεφάσισε να ακολουθήση για μία ακόμη φορά την γνωστή συνταγή. Αύξησε ακόμη περισσότερο τους φορολογικούς συντελεστές και τιμώρησε για ακόμη μια φορά τους ειλικρινείς φορολογουμένους. Πρόκειται για συνταγή δημοσιονομικής καταστροφής».
Η ΑΥΓΗ: «Αντίστροφη μέτρηση για Μεσοπρόθεσμο – κυβέρνηση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «εύθραυστη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το Μεσοπρόθεσμο. Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν και ένας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Μέτρα στα μέτρα. Νέες μειώσεις μισθών, εφάπαξ, ΕΚΑΣ».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «άγριες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, εφάπαξ και επιδόματα (ΕΚΑΣ), νέες έκτακτες εισφορές, περαιτέρω «ψαλίδι» στις προσλήψεις, εργασιακή εφεδρεία και μερική απασχόληση για τους δημοσίους υπαλλήλους περιέχει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που δόθηκε χθες στους βουλευτές και στα κόμματα προς συζήτηση».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ηξεις αφήξεις στην έκπτωση με αποδείξεις».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αναδρομικό πλαφόν στην έκπτωση του φόρου που είχαν όσοι φορολογούμενοι προσκόμιζαν περισσότερες αποδείξεις απ΄όσες χρειάζονταν για το χτίσιμο του αφορολογήτου θέτει η κυβέρνηση».
Η ΝΙΚΗ: «Κόβει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων».
Η εφημερίδα γράφει ότι «δεν αρκεί η αναμονή για δύο ή ακόμα και για τρία χρόνια μέχρι να πληρωθούν το εφάπαξ τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τώρα θα πρέπει να το πάρουν με σημαντική μείωση έως και 15% παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους».
Ο ΛΟΓΟΣ: «Ψηφίστε μεσοπρόθεσμο για να πάρετε την 5η δόση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που πέτυχε η κυβέρνηση μετά από «δύσκολη, συνεχή και πολύμηνη διαπραγμάτευση» με τους Ευρωπαίους εταίρους εστίασε ο Πρωθυπουργός. Εσπευσε παράλληλα να υπογραμμίσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου και η αποτελεσματική υλοποίηση όλων των αποφάσεων».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ξεσηκωμός στη γενική απεργία».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε η 48ωρη απεργία να ολοκληρωθεί με την εργατική τάξη να ΄χει δώσει σοβαρά χτυπήματα στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας».
Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Αυτό είναι το σχέδιο σωτηρίας».
Η εφημερίδα γράφει ότι «σαφάρι για επενδύσεις, πίεση στους υπουργούς να βάλουν υπογραφές, αναθεώρηση του Συντάγματος, επιμονή στη συναίνεση, νέος εκλογικός νόμος και ολοκλήρωση της παρέμβασης της Ε.Ε. στην κρίση χρέους είναι οι έξι τομείς στους οποίους θα κινηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου…».
ΤΑ ΝΕΑ: «Η φοροεπιδρομή».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «επώδυνα μέτρα προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μείωση του αφορολογήτου και έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ισχύει από το 2010 και εκτείνεται μέχρι και το 2014».
Press time: «Γιγαντιαίο κόλπο».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέα «βόμβα» σκάει τις επόμενες ημέρες στο Παράγκα-gate που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία! Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων 83 ονομάτων που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον παράνομο στοιχηματισμό ή και το «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων, έρχεται νέα λίστα με άλλα 170″.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Αφαίμαξη χωρίς τέλος»
iefimerida.gr/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: