Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Ιουλίου 5, 2011

Τι προβλέπεται στην Ήπειρο στον τομέα της Υγείας

Σύμφωνα με την πρόταση της αναδιάταξης, το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» θα έχει κοινή διοίκηση με το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Ακόμη, τα νοσοκομεία σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα έχουν μόνο διοικητή, καθώς καταργείται ο θεσμός των υποδιοικητών σε αυτές τις μονάδες.
Στόχος της πρότασης είναι να διαμορφωθούν Νοσοκομεία – Συγκροτήματα με κοινό διοικητή και διοικητικό συμβούλιο.
Αίσθηση προκαλεί η μείωση των κλινών, που προτείνεται στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων της περιφέρειας. Για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προτείνεται μείωση των κλινών από 877 σε 790, για τα νοσοκομεία «Γ. Χατζηκώστα» και Φιλιατών, που προβλέπεται να έχουν κοινή διοίκηση, προτείνεται η μείωση από 377 και 86 αντίστοιχα σε 324 και 76. Συνολικά ο αριθμός τους μειώνεται από 423 σε 400.
Στο Νοσοκομείο Άρτας προτείνεται η μείωση των κλινών από 236 σε 208, στο Νοσοκομείο Πρέβεζας από 120 σε 90, και στο Νοσοκομείο Λευκάδας από 80 σε 66.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τη συνένωση κλινικών στις νοσοκομειακές μονάδες. Πρόκειται για κλινικές που λειτουργούν εντός των νοσοκομείων.
Συνολικά έξι μονάδες συνενώνονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η πρόταση του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει τη συνένωση της Μονάδας Οξέων Ψυχιατρικών Περιστατικών με το Τμήμα Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου, της Μονάδας Καρδιοχειρουργικής και του Τμήματος Θώρακος Καρδιάς σε Θωρακοχειρουργική Μονάδα Καρδιοχειρουργικής, της Μονάδας Μετεγχειρητικής Ανάνηψης με το Τμήμα Χειρουργικής, και της Ειδικής Μονάδας Λοιμωδών Νόσων με την Παθολογική Κλινική Α’ και Β’.
Ακόμη, προβλέπεται η συνένωση της Μονάδας Παιδοορθοπεδικής με τη Μονάδα Παιδοχειρουργικής, ενώ αλλαγές προτείνονται στις Μονάδες Περιτοναϊκής Κάθαρσης και Στεφανιαίων Νόσων.
Δύο κλινικές προτείνεται να συνενωθούν στο Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», και ειδικότερα η Α’ και Β’ Παθολογική Κλινική, και η Μονάδα Στοματικής Γναθοπροσωποχειρουργικής με την Μονάδα Γναθοχειρουργικής. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών προβλέπεται η συνένωση της Κλινικής ΩΡΛ με την Οφθαλμολογική Κλινική.
Στο Νοσοκομείο Άρτας προβλέπεται η συνένωση της Κλινικής ΩΡΛ με την Ουρολογική Κλινική, και η Νευροχειρουργική με την Οφθαλμολογική Κλινική. Ως προς το Νοσοκομείο Πρέβεζας προτείνεται η συνένωση της Ορθοπεδικής Κλινικής με την Ουρολογική, και στο Νοσοκομείο Λευκάδας η Κλινική ΩΡΛ με την Οφθαλμολογική.
Η πρόταση προβλέπει ακόμη την μετατροπή των Κέντρων Υγείας Δερβιζιάνων και Αγνάντων από Α’ σε Β’, ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.

Ανεξάρτητος

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: