Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Μαΐου 7, 2012

Άρχισε το μαρτύριο του Τάνταλου για τον Αντωνάκη…

Ο Αντωνάκης ζητούσε εδώ και καιρό επίμονα εκλογές.Με κάθε τρόπο σε κάθε τόνο.Όπως ο πεινασμένος ζητάει τροφή.¨Οπως ο διψασμένος ζητάει νερό, ή ο ναρκομανής ζητάει τη δόση του, για να το αποδώσουμε και λίγο πιο πεζά.Όλο του το είναι δονούταν από την επιθυμία να σχηματίσει ΑΥΤΟΣ κυβέρνηση.»..Και από κει και πέρα βλέπουμε,αρκεί να είμαι εγώ στο τιμόνι,αρκεί να είμαι εγώ πρωθυπουργός..»

Και ο σοφός λαός του την έδωσε την εντολή.Με τέτοιο τρόπο όμως που μοιάζει με κακόγουστη φάρσα,με τιμωρία, με μαρτύριο…

Ο Αντωνάκης την πήρε την εντολή αλλά δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.Μπορεί να την περιφέρει από δω κι από κει,μπορεί να τη δείξει στη σύζυγο του,μπορεί ακόμη να κοιμηθεί και αγκαλιά μαζί της ,αλλά δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο κακομοίρης…Τι τιμωρία κι αυτή….

Σαν να βρίσκεις διψασμένο ημιθανή στην έρημο και να χύνεις αργά-αργά στα πόδια του γάργαρο νερό.Σαν να δίνεις στο ναρκομανή τη δόση του αλλά να του παίρνεις τη σύριγγα. Μιλάμε για τρέλα ο Αντωνάκης, χοντρή φάρσα του επεφύλαξε η κάλπη και ο λαός.

Τον έκανε σύγχρονο Τάνταλο…

Σημ: Ο Τάνταλος υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα πρόσωπα θείας και αιώνιας καταδίκης στην Ελληνική Μυθολογία, δια του οποίου και στηλιτεύτηκε η αμφισβήτηση προς ό,τι το «Θείο» και «Ιερό».
Σύμφωνα με τον Όμηρο η επιβληθείσα θεία και αιώνια καταδίκη του ήταν η ακόλουθη: Αφού κεραυνοβολήθηκε από τον πατέρα των θεών Δία (=θανατώθηκε) κατήλθε στον Άδη όπου κατ΄ εντολή των θεών, διατηρουμένων έμβιων αναγκών, τοποθετήθηκε σε λάκκο γεμάτο νερό κάτω ακριβώς από κλώνους δένδρων κατάφορτων με ποικίλους καρπούς (αφθονία). Πεινώντας όμως και διψώντας αφόρητα μόλις άπλωνε το χέρι του να κόψει καρπούς οι κλάδοι ανέρχονταν αμέσως σε μεγάλο ύψος, όταν δε έσκυβε να πιει νερό αυτό εξαφανιζόταν ή απομακρύνονταν από τα πόδια του.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: