Αναρτήθηκε από: ioanninablog | Μαΐου 7, 2012

Ελεύθερα και Γενναία

Δεν συνετρίβη πέρα από κάθε προσδοκία μόνο ο δικομματισμός. Ταπεινώθηκαν μαζί του όλοι οι μηχανισμοί κατασκευής συναίνεσης του συστήματος. Οι πολίτες εξήγησαν δια της ψήφου τους πως ό,τι είχαν να φοβηθούν το φοβήθηκαν. Πως επιλέγουν πλέον να στέκονται γυμνοί ενώπιον των  τρομερών συνεπειών -αληθινών ή φουσκωμένων- με τις οποίες επί δύο και πλέον ατελείωτα χρόνια τους προειδοποιούσαν και τους φοβέριζαν.
Ας έρθουν λοιπόν το χάος, ο όλεθρος, η εκμηδένιση. Ως «συνεργείο διάσωσης» χάνετε ακόμα και από αυτά σε δημοτικότητα. Τόσο απεχθείς είχατε καταντήσει, τόσο πολύ ντροπή για τη νοημοσύνη μας αποτελούσαν όλες αυτές οι ασταμάτητες μεταμορφώσεις και ανακολουθίες, τόσο πολύ αισχρό ήταν να παριστάνετε τους σωτήρες και να ζητάτε να επανανομιμοποιηθείτε επισείοντάς τα.
Το έχουμε λοιπόν εμπεδώσει πάρα μα πάρα πολύ καλά το ένα και μοναδικό αφοπλιστικό ερώτημα που θέτετε επί δύο και πλέον ατελείωτα χρόνια
και χωρίς να βρούμε μια σίγουρη απάντηση για το πού αλλού θα βρούμε τα λεφτά,
για το πώς αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε,
σας απαντήσαμε πως παίρνουμε το ρίσκο να πάψουν να μας δίνουν τα λεφτά,
πως παίρνουμε το ρίσκο να αλλάξουν όλα όσα ξέραμε για τον τρόπο που ζούμε,
αφενός επειδή ήδη έχουν αλλάξει, επειδή ήδη ζούμε αλλιώς, ενώ πολλοί δεν ζουν απλώς αλλιώς, ζουν ήδη στις καταστάσεις που τόσο γλαφυρά περιγράφετε,
και αφετέρου επειδή φτάνει μια στιγμή που αυτό που βιώνεις εξουδετερώνει αυτό που σου επικοινωνείται και προσπαθεί να σε χειραγωγήσει.
Μια στιγμή δηλαδή αληθινής ελευθερίας.
Ανεξάρτητα από την ευρύτερη συστημική κρίση, ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα.
Αλλά την 6η Μαϊου δεν ψήφισε ανεύθυνα, δεν ψήφισε επιπόλαια, δεν ψήφισε αυτοκαταστροφικά.
Ψήφισε ελεύθερα και γενναία.
Και μην μου τρίψεις το ποσοστό των ναζιστών στη μούρη για να μου απαντήσεις,  επαγγελματία παπαγάλε. Ντρέπομαι για το ποσοστό τους, αλλά καλό θα είναι να αρχίσεις να ντρέπεσαι κι εσύ.
Και να καταλάβεις επιτέλους πως δεν κατέρρευσαν μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κατέρρευσε κατεξοχήν ο λόγος σου, κατέρρευσε κατεξοχήν η προπαγάνδα σου, κατέρρευσε κατεξοχήν η ιδέα που είχαν τα αφεντικά σου για τη δυνατότητά σου να επηρεάζεις τον κόσμο. Δεν περνάει πια η μπογιά σου. Πέρασε η ταξική μπογιά του ΔΝΤ και δεν τη ξεβάφεις.
Ελεύθερα και γενναία, λοιπόν. Έτσι ψήφισαν οι Έλληνες στις 6 Μαϊου 2012.

Responses

  1. Βράζουν οι 450.000 φίλοι και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στην πρωτοφανή είδηδη ότι το κόμμα που με αγάπη ψήφισαν για να καθάρει τα πράγματα ΔΕΝ σκοπεύουν να το καλέσουν στην σύσκεψη και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΧΡΩΝΤΑ ΛΟΓΟ. Το να μην καλούσαν το ΚΚΕ θα είχε κάποιο λόγο, ότι πχ δεν επιθυμεί έτσι κι αλλιώς συνεργασία με κανέναν.
    Βράζουν, να ξέρετε 450.000 άτομα….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: